Fra mai 2018 er det et krav om informasjonsplikt ved innsamling av opplysninger fra personar som registrerer seg på nett (ref. Personopplysningsloven § 19).

Denne erklæringen inneholder informasjon om hvilke opplysninger vi henter inn og hvordan de blir behandlet (ref. Personopplysningsloven § 18 1. ledd).

HavExpo, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomheten sin behandling av personopplysninger.

På dette nettstedet blir det samlet inn persondata gjennom følgende verktøy:

  • Google Analytics (besøksanalyse og statistikk)
  • Google Maps (lokasjonsdata)
  • Google Web Fonts (besøksdata)
  • Youtube/Vimeo (besøksdata, visningsdata)
  • Kontaktskjema (navn, e-post, telefonnummer)
  • Påmeldingsskjema (navn, e-post, telefonnummer)
  • Språkvalg

Hva er en «cookie»?

En cookie – på godt norsk kalt «informasjonskapsel» – er en teknologi som de fleste nettsteder benytter. Det er en liten tekstfil som blir lagret på enheten din, og kan inneholde forskjellig informasjon om din bruk av nettstedet. Den kan for eksempel huske påloggingen din, hvilke innstillinger du har aktivert på nettstedet, hvilke sider du besøker på nettstedet vårt, hvilke linker du trykker på og lignende.

Besøksanalyse og statistikk

Google Analytics er et verktøy for å analysere trafikken på nettstedet vårt, levert av Google Inc («Google»). Verktøyet benytter cookies for å analysere hvordan brukeren benytter nettstedet vårt. Denne informasjonen blir lagra på Google sine serverer i USA.

Google lager rapporter basert på denne informasjonen, og benytter den til å vurdere bruken av nettstedet. Informasjonen kan bli delt med tredjeparter dersom det er påkrevd ved lov, eller i tilfeller der tredjeparter behandler informasjon på vegne av Google.

IP-adresser samlet inn av Google Analytics er anonymiserte, og kan ikke spores tilbake til brukeren.

Les mer om hvordan Google handterer data her: https://policies.google.com/privacy

Selskapet Sydvest AS har tilgang til våre Google Analytics-data gjennom drift og utvikling av nettstedet.

Google Web Fonts

For å sikre en lik visning av fonter på alle enheter, benytter dette nettstedet fonter tilpasset for nettbruk levert fra Google. Når du åpner en side hos oss, vil nettleseren din laste inn fontene du trenger for å vise sida skikkelig til mellomlagringen din.

For å kunne gjøre dette må nettleseren din etablere en kontakt med Google sine serverer. Gjennom dette vil Google få beskjed om at din IP-adresse har besøkt nettstedet vårt. Dette er ikke informasjon som vi har tilgang til.

Vi benytter Google Web Fonts for å sørge for en lik visning av teksten på siden vår, i tillegg til estetiske årsaker. Dersom nettleseren din ikke støtter nett-fonter, så blir en standard-font fra enheten din benyttet av din nettleser.

Les mer om Google Web Font sin håndtering av data her: https://developers.google.com/fonts/faq

Og hvordan Google generelt håndterer data her: https://policies.google.com/privacy

Lokasjonsdata

Nettstadet vårt benytter Google Maps for å vise lokasjonen vår. Google Maps kan samle inn informasjon om brukeren, som for eksempel plassering og IP-adresse.

Informasjon samlet inn av Google Maps blir lagret på Google sine serverer i USA, og vi har ikke tilgang til desse.

Les mer om hvordan Google håndterer data her: https://policies.google.com/privacy

Videovisning

Vi benytter Youtube/Vimeo for å vise filmer på nettstedet vårt. Desse henter inn informasjon som IP-adressen din, hvilken nettleser du benytter, teknisk informasjon om enheten din og hvilke tidspunkt du besøker siden.

Informasjon samlet inn av Youtube/Vimeo blir lagra på Google/Vimeo sine serverer i USA, og vi har ikke tilgang til desse.

Les mer om hvordan Vimeo håndterer data her: https://vimeo.com/privacy

Les mer om hvordan Youtube håndterer data her: https://policies.google.com/privacy

Kontaktskjema

Vårt kontaktskjema samler inn navn, e-post og telefonnummer fra brukeren som sender inn skjemaet. Denne informasjonen blir sendt direkte på e-post til mottakeradressen, og er ikke lagret på vår server.

Påmeldingsskjema

Våre påmeldingsskjema samler inn navn, e-post og telefonnummer fra brukeren som sender inn skjemaet. Denne informasjonen blir sendt på e-post til mottakeradressen, og ein kopi blir lagret på vår server. De blir lagret i inntil to år etter innsendelsesdato.

Språkvalg

Ved valg av språk blir det lagret en cookie på enheten din som husker hvilket språk du har valgt. Slik vil du få det samme språket som standard neste gang du besøker siden med den enheten.

Generelt

Selskapene Sydvest AS og DigitalOcean Ltd. har tilgang til personopplysninger lagret på vår server gjennom drift, utvikling og vedlikehald av nettstedet.

Personopplysningene som blir lagret på nett-serveren vår er dekket av same sikkerhetstiltak som resten av nettstedet.

For spørsmål eller ved ønske om innsyn, retting eller sletting, ta kontakt med:

Vidar Onarheim

Daglig leder, HavExpo

+47 469 20 337

vidar@havexpo.no